Friday, 24 June 2011

My decision

Okay , entry kali niy  aku nak citer pasal keputusan aku . Aku ade lah minat kt seorang perempuan ni . Aku dah  "crush  "  kt dia , and aku rasa dia pun sama kt aku . * tapi tak tahu la, atau aku nie je yg tepuk sebelah tangan. Haha :D btw , aku nak mntak COUPLE .. tapi kan ! aku takut gila lah nty aku sakit kan hati dia :(  terus terang lah aku cakap , aku nie bukan la jenis yg SETIA . kalau nmpk yg lagi cantik or comel , msty nak kan ? * Sama je macam korang kan ? tayah tipu , aku tahu :) hehe . tuh la sebab aku takot sangat nak couple bagai nie :) haha  . and lagi satu , aku  tak suke text . sumpah aku cakap . tak best ! haha . takut lah pulak nty lama lama , aku buat dia boring ! ape pendapat korang ?:( btw, tuh yg aku dah ambik keputusan , malas nak COUPLE-2 nie sampai aku dah cukup besar or matang ! :) okay , nie je la entry untuk kali niy . bubye :D Take care . assalamualaikum

Wednesday, 8 June 2011

" WHICH BETTER ?"

okay la entry kali ini ditujukan khas pada lelaki ONLY . :)  hehe .  kalau korang lah kan , which girl u all prefered to be ur girlfiee ? nak yg free hair and sexy or yg pakai tudung ? confirm korang pilih yg free hair tuh kan ? tayah tipu . sebab aku pun akan pilih yg tu . hahaha :D tapi kan , tak semestinya yg free hair tu korang boleh kategori kan jahat or BOH***  . kadang-2 aku tengok yg free hair tu lagi alim dari yg pakai tudung semua . contoh nye , msty la dlm FB .. hehe , gmbr punya lah alim pakai tudung labuh , tapi siap maki maki terang2 . bab* , sia* ,cel*** semua keluar  . mcm ape jeh . menjatuhkan maruah umat muhammad je :(  malu duh . lagi satu , kalau kt luar or kt mana mana la, msty ade segelintir girls bertudung  nie kalau bercakap... mencarut ade , kurang ajar ade mcm mcm lah . haish .. tak de lah aku nk banggakan girls yg free hair or sexy nie , tapi aku cakap melalui kenyataan dan pengalaman . * ceh ! hahaha. so , pandai-2 la korang buat pilihan sendiri yea ? nie je lah post aku untuk kali ini . bubye ! xD

Tuesday, 7 June 2011

" MY SIBLINGS "

hey , aku tengok dalam semua fb korang ade gmbr or pasal siblings korang .. kalau mcm tu aku pon nk tunjuk jugak . aku ade 3 je siblings. nie anak yg pertama * MOHD NUR AMEEN B.MOHD AMAMI . umur dia 22 tahun . dia nie dah nk smbung DEGREE , nak masuk kolej ASWARA kt KL , jurusan PENGARAH dan PENERBIT . katanya nak jadi mcm mamat khalid .. haha . tak boleh blah .






 okay , yg mcm CINA nie , abg aku kedua nama dia * MOHD NUR AMEER B. MOHD AMAMI . umur dia 19 ,anak manja dlam family aku. study dekat  KOLEJ KOMUNITI SELAYANG . ambik jurusan bakery . :) korang nmpk tak perempuan kt sebelah tuh ? tu la girlfiee dia , nama tak tahu , aku just pnggil KAK AIDA je . dorang dah plan nk kahwin kot . haha ntah la . btw , aku dengar aritu . abg aku cakap kalau dorang dah abis study and get married . nak bukak KEDAI KEK . katanye lah . bahahaha . harap harap dapat la nty kalau kahwin pulak , tempah kek kt dorang je dapat free :)






then , yg paling last .. ehem-2 tahu je la .. sape lagi budak poyo nie kan ? aku lah ... haha nama dah tahu kan ? masih belajar lagi di SEKOLAH MENENGAH TINGGI KLANG .  umur 16 lah . haish . masih tak dapat nk decide ape jurusan nk ambik lepas abis sekola . i think MASSCOM la :) mcm senang je . haha  . gmbr ade mcm FAIZAL TAHIR tak ? :D ceh ! poyo je kan ? aku tahu .. tuh la sifat semulajadi lelaki . hehe . okay la , tu je aku boleh cakap untuk entry kali niy , bubye ;) *see u next time la . assalamuaalaikum .
 

Monday, 6 June 2011

"MY EX"

okay , kali ni cerita pasal EX aku . cerita ni berlaku tahun lepas kot . :)  masa 1st time aku jumpe , tu pon dalam FB ..   at first aku dah terpikat kt dia . then lama lama chat dengan wall bagai .. satu hari tu dia mntak phone num aku . * pelik tak , perigi cari timba ? haha and lepas dalam 2-3 hari text , kteorang COUPLE .tuh pon diam diam je . korang nak tahu tak ? couple ngan ex aku niy memang terseksa gila . pada hari kedua kteorang couple , malam lah , dia text aku .. masa tuh aku tengah makan malam and lepak . dia text , tapi aku tak perasaan .. then dia mrah marah .. pastu mntak CLASH ! .tah pape ntah kan . benda kecik pon smpi nak buat mcmtu . adush !! terpaksa la pujuk . call smpi sejam lebih . sabar je lah . :( . then , kalau handphone aku takde kredit msty dia merajuk la or marah lah . so , aku terpaksa la call guna my mum or dad handphone nak pujuk lah kata kan . pastu kalau aku call sekejap je msty dia macam MOODY je , haish ..  so , time aku takde kredit setengah jam lebih jugak la aku call dia setiap hari pakai parents aku punya handphone . dia tak tahu aku kena marah dengan parents aku , sebab bil handphone dorang melambung .. :(  aku tak kesah , sebab aku sayang dia babe  ! ceh ! hahaha . and lagi satu , perangai ex aku yg jeles ba** buta . haha :D  dia mntak password fb dengan email semua..  sama la mcm korang kan ? mntak-2 email ngan password girlfiee / boyfiee korang kan ? eleh , mcm aku tak tahu . haha :) balik pada cerita , lepas dia mntak password aku bagai , dia mcm jaga and stalk aku tahu .. dia baca IM aku lah , recent activity aku la . mcm ape je . haish .. then , dia paling bengang bila dia tengah on9 untuk aku , tibe-tibe ade orang perempuan hantar  'hye'  or  tegur aku la .. dia kata dorang smue nk ngorat aku . aduh !! ex aku ingat nie aku hensem sangat ke ? .. tah pape tah .. so , nty msty dia marah and kadang-2 mntak clash . and mcm biasa terpaksa aku pujuk lagi . :( haish . * boring sungguh  ! hahaha  .  satu hari tuh , dia mcm moody dengan aku tak tentu pasal . time tu jugak aku pon tak de mood . dia hantar mesej , aku tak reply la sebab tak de mood * tak tahu apasal tak de mood .  then dia mrah-2 aku . dia cakap aku gf baru la ape la.. then , aku bengang gila . tup tup .. aku call dia , then mntak clash . so tired of HER .. aku bagi dia rasa mcm mana dia buat kat aku selalu , hehe * kejam . tapi kali ini aku tak makan pujukan . hahaha. nie serius aku mntak clash . dia pon mntak maaf la and pujuk . tapi aku cakap 'sory lah and  mulai hari ni kite kawan je , kayh ?' dia terus letak  phone . yg lawak nye pada keesokkan hari nye , dia call aku dan terus maki-maki aku . cakap aku mcm mcm . haha:) sabar je la . dia ade jugak cakap , " lepas nie jangan contact i , dan kite tak pernah kenal  "  hahaha . lepas tu aku mcm blurr . then dia letak phone . :) sejak tuh aku dah tak contact dia , dia remove aku dari friend list dia kt FB ..  okay nie je la post aku utk kali niy . pasal MY EX.  bye asssalamuaalaikum ! * btw , aku couple dengan ex aku nie 3 bulan lebih je .:)

Sunday, 5 June 2011

cita-cita ku ! :)

hey babe/dude ...  entry yg nie pasal cita cita .. korang ade ke  wawasan or matlamat nak capai cita-cita nie ? :) aku mcm takde je .. haha , dulu kecik -2 bila cikgu tanya nak jadi ape dah besar nty ? "askar , doktor , pilot , ultraman , polis la  " macam macam ! hahaha . sekarang aku tengah pening , my mum asyik tanya je , "ape cite-2 kau man  " ? mak ngah aku kt KL sarankan supaya masuk raja lawak ,sebab aku suke buat lawak .. * boleh ke ? haha . ayah aku pulak , saran aku jadi mcm dia . kerja as WARTAWAN SUKAN, ayah aku cakap senang  . banyak melancong , kerja menulis je lah . mcm tulis blog lah :D . hehe . okay tak ? and the last saranan from my mum . nak tahu dia cakap jadi ape ? CIKGU or NURSE .. hahaha . tak boleh blah .. :) . dia pon cakap senang , kalau kerja kerajaan cuti senang , elaun dapat . blah bla blah .. hahaha . * tengah pening nie . pandai pandai lah yea ? :D haha . k bye , nie je post utk kali ini .

couple ?? boringg !! haha :D

okayh ! kepada kekasih-2 ke lover yg kt luar tu kalau terseksa or terkongkong dengan kekasih anda. break up je lah .. hahah :) cube korang tengok , kalau couple ? hidup korang free tak  ? aku tahu msty tak punya . contohnya , korang tgah chat ngan laki or perempuan lain dalam fb , kebetulan korang pun lempab pegi bagi password korang kt BF/GF korang .. pastu dah chat terlupa pulak nak delete kan ? pastu bf/gf korang tengok .. confirm dia mengamuk tak tentu pasal , tak pun merajuk mcm orang gila .. hahaha . pastu terpaksa la korang nak kene pujuk . text la , call la , (semua tuh bazir kredit je) . :P lagi satu ! TEXTING .. kalau korang lmbt balas or masa tuh you all tengah tido ke . confirm dia orang marah kan ? haha . ~ sabar je la . last sekali , paling lawak . time break upp , ade yg smpi ugut nak bunuh diri la , delete orang tuh dari friends list la , tak makan 3 tahun la , macam - macam ade .. hahahah :) come on la babe ! muda lagi kot . kalau korang kaple lama-2 pon , pikir sampai boleh naek PELAMIN ke ? tak pernah dengar lagu ? "we are young , we run free .. " . hee :D  * KESIMPULANNYA , takyah nak couple-2 la weh ! boring !! haha

Saturday, 4 June 2011

dream girl :)

setiap lelaki msty ade punya gadis impian or dream girl , and aku pun ade lah satu . hehe :D citer nye macamnie . aku dah kenal si DIA ni , dah berapa lama .. dah setahun lebih kot , text pon selalu.. sejak aku jumpe dia , hati aku nie dah tak tentu arah haha . aku da bnyk kali bagitahu kt dia yg aku suke kt dia . dia pon cakap suke aku jgak . tapi tak tahu la si DIA tu menipu ke ape . :(  tahun nie la , masa aku lepak ngan dream girl aku nie . ade kawan aku ni suke kt si DIA nie . (*kite pnggil kawan aku nie Mr.X sudah la) .        
Mr.X nie tak tahu yg aku suke si DIA .. so , mr.X mntak num si DIA kt aku. then aku pon bod** , bagi jee ...  Dorang texting aku tahu . :) aku tanya jugak kt si DIA tu ,  " suke ke kt kawan i tuh ? (Mr.X). 
si DIA tuh jawab tak la .. tapi aku tahu dia suke .. adushh . selang 3 hari kot . aku tahu dorang dah couple ..  happpy gila masa aku dapat tahu . haha :) btw , aku tak kesah pon . asal kan korang bahagia . bye bye . nie je ENTRY aku kali nie                                                                           
:) .                                                                                             

beggining :)

assalamualaikum , hye . nama penuh aku , MOHD NUR AMMAN BIN MOHD AMAMI . pelik ken nama aku ? orang jawa lah kata kan .. haha :) korang boleh pnggil "aman" cukup la . tapi kalau pnggil "syg" lagi aku suke .. hee :D selamat datang la ke blog aku yg tak seberapa niy . baru belajar buat kot . tuh yg tak lawa. haha . smpi sini je la dulu post aku , bye :)